Kako odabrati mikrovalnu pećnicu

Kako odabrati mikrovalnu pećnicu

Kupnja mikrovalke samo jnaizgled jednostavna. Kao i kod kupnje drugih kućanskih aparata, ali i audio-video opreme, moramo znati za što će nam ona služiti.  

Dakle, najprije moramo odlučiti hoćemo li mikrovalnu pećnicu upotrebljavati samo za zagrijavanje ili u kombinaciji s roštiljem. To je bitno, zato jer je snaga mikrovalova od 700 do 1000 W, a snaga grilla od 1000 do 2000 Watti. 

Također, mikrovalku treba prilagoditi prostoru. Promjeri tanjura kreću se od 280 do 320 milmetara, a na oba možemo staviti veliki tanjur.  

Moramo izabrati između mikrovalne s mehaničkim i elektronskim upravljanjem. Mehaničko prepoznajemo po dva velika potenciometra. Jedan je za podešavanje snage zagrijavanja a drugi za podešavanje vremena u minutama. One s elektronskim upravljanjem imaju mnogo više mogućnosti, uključujući već programirane opcije za zagrijavanje određenog tipa hrane ili napitaka. 

Na primjer, one imaju mogućnost pripremanja pizza, pomfrita ili kruha. Neke mikrovalne pećnice imaju i zanimljive dodatne mogućnosti kao što je hruskavo zapečena hrana s obje strane. 

Mikrovalne pećnice bolje kvalitete nude i ventilatorsko pečenje koje odgovara pečenju u klasičnoj pećnici. 

Postoje dvije vrste mikrovalnih pećnica: samostojeće i ugradbene. Mi smo se u ovom tekstu koncentrirali na ove prve, jer su jeftinije i jednostavnije za uporabu (i ne moraju se instalirati: možete ih ponijeti sa sobom ako se preselite, ili odete na dulje vrijeme na zimovanje/ljetovanje). Ugradbene mikrovalke, koje vole iskusniji korisnici, obradit ćemo u zasebnom tekstu! 

 

U žurbi ste? Uz pomoć Vivax mikrovalne pećnice MWO-2077 pripremite hranu ili odmrznite namirnice na brzinu, štedeći pritom vrijeme i energiju. Pećnica ima 35-minutni timer, a sa svojih 5 nivoa snage omogućuje vam da svaku namirnicu pripremite drugačije. Snaga ove pećnice je 700 W, a njen volumen je 20 L. 

 

Samsungova mikrovalna pećnica omogućuje da praktična jela koja samo treba podgrijati zamijenite zdravim domaćim jelima. Uz 20 unaprijed programiranih načina kuhanja svježu hranu možete pripremiti za nekoliko minuta. Pećnica se odlikuje glatkom unutrašnjošću od keramike koju je jednostavno čistiti te se s vremenom neće oštetiti ili izgubiti boju. Antibakterijska unutrašnjost otporna je na ogrebotine i stvorena da traje. 

 

Ovu pećnicu zapremine 17 litara i snage 700 W lako je očistiti AquaClean programo: sve što treba učiniti je napuniti staklenu ili glinenu posudu otpornu na visoku temperaturu vodom, staviti je u mikrovalnu pećnicu i odabrati program AquaClean. Rezultat tog programa bit će para koja će omekšati svaku masnoću na stjenkama mikrovalne pećnice. Kada program završi, jednostavno obrišite unutrašnjost pećnice vlažnom krpom. 

 

Ova mikrovalna pećnica jednostavno se upravlja zakretanjem dvaju potenciometra (okruglih tipki) s desne strane. A uz funkciju snažnog odmrzavanja, uvijek možete jednostavno odlediti svoju hranu i biti potpuno spremni započeti s kuhanjem.